03.12.2015

Tuikkuja jahtaa yli 9000 koululaistaTuikkujahdin ilmoittautumisaika päättyi marraskuun lopussa, ja tuikkuja ilmoittautui jahtaamaan 486 koululuokkaa. Tuikkuja kerää talteen tammikuun loppuun saakka yhteensä 9379 oppilasta eri puolilla Suomea 13 toimijan alueella.

Tuikkujahti on leikkimielinen tuikkukuorien keräyskilpailu, jonka tavoitteena on aktivoida koululaisia tarkkailemaan kulutus- ja lajittelutottumuksiaan. Lisäksi jahdilla halutaan kiinnittää huomiota kotitalouksien materiaalin hyötykäyttöön, sillä pienestä koostaan huolimatta alumiiniset tuikkukuoret ovat arvokasta metallituotteiden uusioraaka-ainetta. Tarkoituksena ei ole lisätä tuikkujen kulutusta vaan kannustaa koululaisia luovuuteen ja verkostoitumiseen käytettyjen tuikkukuorten etsinnässä.

Jahdin tulokset julkistetaan pe 5.2.2015 klo 10. Kerättyjen tuikkukuorien määrä suhteutetaan luokan oppilasmäärään. Voittaja on luokka, joka kerää eniten tuikkukuoria/oppilas. Toimijat palkitsevat voittajaluokat haluamallaan tavalla, ja palkinto voi olla rahalahjoitus luokkaretkirahastoon, jokin elämys tai välinepalkinto. Jokaiselle Tuikkujahtiin osallistuneelle koululaiselle annetaan muistoksi pieni jahtilahja.