Usein kysyttyjä kysymyksiä

Kelpaako kisaan mukaan myös ulkoroihujen foliot?

Tuikkujahtiin käyvät vain tavalliset, käytettyjen tuikkukynttilöiden alumiinikuoret.


Onko tuikkukuorien oltava puhtaita? Haittaako pieni määrä steariinia kuoressa?

Vaikka tuikun polttaa loppuun asti, jää sen pohjalle helposti pieni määrä steariinia. Tämä ei haittaa, vaan kuoret kelpaavat sekä kilpailuun että kilpailuajan ulkopuolella  pienmetallin keräykseen.

Pitääkö tuikkukuoren sydänosa irrottaa?

Tuikkukuoren sydänosaa ei tarvitse irrottaa.

Saavatko tuikkujen kuoret olla rutussa ja litistettyinä?

Tuikkukuoret saavat olla rutussa, ja ne voi halutessaan litistää tilan säästämiseksi.Tuikkukuoret toimitetaan muun pienmetallin mukana murskattavaksi ja sulatettavaksi, ja ne hyödynnetään metalliteollisuuden raaka-aineena.

Miksi tuikkujen metallikuoria kerätään vain Tuikkujahti-kilpailun yhteydessä?

Tuikkukuoria ei kerätä ainoastaan kilpailun yhteydessä, vaan ne kelpaavat aina lajiteltuina ekopisteiden pienmetallinkeräykseen.

Suhteutetaanko kerättyjen tuikkukuorien määrä luokan oppilasmäärään?

Kyllä. Oppilasmäärä ilmoitetaan ilmoittautumislomakkeella, ja tuloslomakkeelle ilmoitetaan kerättyjen tuikkukuorien määrä. Näiden suhdelukua käytetään tuloksen laskennassa.


Riittääkö pelkkä tuikkukuorien lukumäärän ilmoittaminen, jonka jälkeen opettaja toimittaa kuoret metallin keräykseen?

Osallistujien on säilytettävä metallikuoria siihen asti, kunnes ne noudetaan koululta tai annetaan ohjeet kuorien toimittamisesta metallinkeräykseen.

Kuinka tuikkukuoret tulee pakata?

Tuikkukuoret suositellaan pakattaviksi irrallaan isoihin jätesäkkeihin (ei paljon pieniä pusseja). Säkki kannattaa jättää vajaaksi, että se on helppo sulkea, säilyttää ja kuljettaa. Liian täysi säkki rikkoontuu helposti.