Lähtekää luokkanne kanssa Tuikkujahtiin!

Tuikkukuoria jahdataan jälleen marraskuun alusta tammikuun loppuun. Tuikkujahdissa koululuokat keräävät tyhjiä tuikkukuoria leikkimielisessä kilpailussa. Puhas Oy:n lisäksi Suomessa kerätään alumiinisia tyhjiä tuikkukuoria 12 jäteyhtiön tai toimijan alueella.


MIKSI MUKANA?

Tuikkujahdin tavoitteena on kannustaa koululaisia syntypaikkalajitteluun ja aktivoida heitä tarkkailemaan kulutus- ja lajittelutottumuksiaan. Samalla se kehittää luovuutta ja sosiaalisen verkostoitumisen taitoja käytettyjen tuikkukuorien etsinnässä. Tuikkujahdin avulla halutaan kannustaa oppilaita viemään kierrättämisen sanomaa myös lähipiiriinsä keräämällä tuikkukuoret talteen ystäviltään, naapureiltaan ja sukulaisiltaan.

Pienet metalliroskat kuten alumiiniset tuikkukuoret jäävät helposti huomioimatta jätteitä lajiteltaessa.  Pienestä koostaan huolimatta tuikkukuoret ovat arvokasta metallituotteiden uusioraaka-ainetta, jonka talteen saaminen on tärkeää. Jätteenpolttolaitoksissa alumiiniset tuikkukuoret aiheuttavat sulaessaan haittaa laitteistolle.

KUKA VOI LÄHTEÄ MUKAAN?

Kilpailu on tarkoitettu kaikille Puhas Oy:n kuntien eli Ilomantsin, Joensuun, Kontiolahden, Liperin ja Polvijärven koululaisille (luokat 0-9). Tuikkujahdissa kilpaillaan luokittain. Pieni koulu voi kuitenkin halutessaan osallistua yhtenä ryhmänä, jos oppilasmäärä ei ole yli 40. 

Tuikkujahdissa kisataan oppilaskohtaisesta tuikkukuorimäärästä, joten luokan koolla ei ole vaikutusta kisamenestykseen.

MITEN PÄÄSEE MUKAAN?

Tuikkujahtiin ilmoittautudutaan marraskuun 2015 aikana netti-ilmoittautumislomakkeella. 

MITÄ PALKINNOKSI?

Palkinnoksi voittajaluokalle Puhas Oy järjestää päivän mittaisen  luontoretken, sisältäen kuljetukset ja ruokailun. Luontoretken lisäksi voittajajoukkue saa 200 euron palkinnon. Toiseksi ja kolmanneksi tulleet luokat saavat 200 euroa.

Luokkien, jotka eivät yltäneet palkintosijoille, kesken arvotaan 200 euron palkinto. Palkintorahat on tarkoitettu ainoastaan palkinnon voittavalle luokalle. Puhas Oy toivoo, että palkinnoilla kustannetaan ympäristökasvatuksellista toimintaa. Kaikille kilpailuun osallistuneille koululaisille jaetaan pieni jahtilahja, ja kaikki luokat saavat osallistumisestaan diplomin.

MISTÄ LISÄTIETOJA?

Lisätietoja Tuikkujahdista löytyy näiden sivujen lisäksi valtakunnallisilta Tuikkujahti-sivuilta. Voit seurata kisaa, saada vinkkejä ja fiilistellä Facebookissa. Lisätietoja voi myös kysellä Puhas Oy:n Tuikkujahdista vastaavalta Tommi Kukkoselta, p. 050 591 4431 tai tommi.kukkonen@puhas.fi